تفاوت انواع دل درد در کودکان

تفاوت انواع دل درد در کودکان

تفاوت انواع دل درد در کودکان

تفاوت انواع دل درد در کودکان
تفاوت انواع دل درد در کودکان

بسیاری از کودکان در گروه‌ های سنی مختلف ممکن است دل درد را با شدت های متفاوت تجربه کنند، این عارضه مهم است و باید بررسی شود.

نکته قابل توجه این است که دل درد کودکان و نوزادان با یکدیگر متفاوت خواهد بود و اگر نوزادان به دل درد مبتلا شوند می‌ تواند نشانه‌ ای از نفخ های شدید، یبوست، رفلاکس معده و گاها ناتوانی در هضم شیر خشک یا شیر مادر باشد.

اما مسئله دیگر این است که اگر کودک بزرگتر باشد و از مواد غذایی استفاده کند ممکن است نوع دل درد آنها با نوزادان متفاوت باشد.

برخی از مواد غذایی می تواند برای کودکان آلرژی زا باشد و روند هضم آنها به کندی پیش می‌ رود و به همین دلیل کودکان بلافاصله پس از مصرف این خوراکی و تا زمانی که به طور کامل دفع میشود درد های شدید و تخفیف را تجربه خواهند کرد.

در صورت مواجهه با چنین شرایطی حتماً باید ماده غذایی عامل دل درد کودکان را از رژیم غذایی کودکان حذف کنید.

البته دل در کودکان می‌ تواند نشانه‌ ای از بروز بیماری‌ ها باشد که در ادامه مطلب چند مورد از مهمترین آنها را برایتان بازگو خواهیم کرد.

در هر صورت اگر دل درد کودکان بیش از چند ساعت طول بکشد قطعا باید برای بررسی بیشتر به پزشک و به مراکز درمانی مراجعه نمایید.

تاثیر دل درد بر تغذیه کودکان

برخی از آسیب‌ های جسمانی مانند دل درد برای تمامی افراد در سنین مختلف مسئله ای نگران کننده است و منجر به ایجاد محدودیت‌ های بسیار زیادی خواهد شد، اما معمولاً دل درد و دل پیچه در کودکان بسیار سخت‌ تر بوده و حتی نوزادانی که نمی‌ توانند ناراحتی خود را ابراز کنند نیز در این زمان پریشانی و بیقراری زیادی را تجربه خواهند کرد.

دل درد در کودکان بنا به دلایل مختلف اتفاق می‌ افتد گاهاً سیستم گوارشی فعالیت خود را به درستی انجام نداده و این امر باعث میشود تا کودکان تمایلی به مصرف انواع خوراکی‌ ها نداشته باشند.

گاهی پیش می‌ آید که دل درد بر اثر ابتلا به انواع ویروس‌ های گوارشی باشد که در چنین شرایطی حالات شدیدتر مانند تب، اسهال و استفراغ نیز اتفاق خواهد افتاد.

با این حال بروز دل درد در کودکان باعث میشود تا آنها مشکلاتی مانند بی‌ حالی و عدم نشاط را تجربه کنند و معمولاً تمایلی به مصرف انواع خوراکی‌ ها نخواهند داشت.

همین امر باعث میشود تا ضعف جسمانی شدت گرفته و عدم توانایی آنها برای انجام سایر فعالیت‌ ها کاهش می یابد.

اگر دل درد در کودکان به واسطه اختلال در سیستم گوارشی اتفاق بیفتد ممکن است مشکلاتی مانند یبوست را نیز در پیش داشته باشد اما یبوست خود عاملی برای از بین رفتن اشتهای کودکان است و اگر در این دوره افراد مبتلا به یبوست از انواع خوراکی‌ ها و مایعات زیاد استفاده نکنند ممکن است عملکرد سیستم گوارشی برای مدت طولانی با مشکل مواجه باشد و یبوست خیلی دیر درمان می‌ گردد.

بروز دل درد با از بین رفتن اشتهای کودکان ارتباط مستقیم دارد، اگر متوجه میشوید که کودکتان علی رغم داشتن درد در ناحیه شکم تمایلی به مصرف انواع خوراکی ندارد بهتر است که سریعا به پزشک مراجعه کرده تا علت آسیب پیش آمده هر چه سریع تر و دقیق‌ تر پیدا و بررسی شود.

بیشتر بخوانید  دیابت در کودکان

علائم دل درد کودکان

تفاوت انواع دل درد در کودکان
تفاوت انواع دل درد در کودکان

هر گونه دردی که در سیستم گوارشی بروز پیدا می‌ کند، کودک تصور می‌ کنند شکم او درد دارد و متوجه نمیشود که کدام ناحیه شکم دچار آسیب و درد شده است. از علائم دل درد کودکان و نوزادان می توان به آشفتگی و بد اخلاقی آنها اشاره کرد.

معمولاً کودکانی که دل درد دارند به خوبی نمی خوابند و البته بسیار بی قرار بوده و ممکن است برای مدت زمانی طولانی به صورت مداوم گریه کنند.

این کودکان معمولاً به همراه دل درد ممکن است اسهال و استفراغ را تجربه کنند که البته این کودکان نمی‌ توانند به صورت آرام و ساکن در یک جا قرار بگیرند و مدام سعی دارند که ماهیچه های خود را کشش داده و به نوعی دل درد را بروز دهند.

از دیگر علائم دل درد کودکان می توان به بی حالی و ضعف جسمانی شدید اشاره کرد، و بهتر است که هرگونه علائم خارج از حالت عادی کودکان را جدی گرفته و برای بررسی به پزشک مراجعه نمایید.

زمان مراجعه به پزشک برای درمان دل درد کودکان

یکی از مهمترین مسائلی که پس از بروز دل درد کودکان باید بدانید، این است که در صورت داشتن علائم شدید و البته طولانی باید برای بررسی دقیق به پزشک و مراکز مربوطه مراجعه کنید.

اگر احساس می کنید که دل درد کودکان برای ساعات طولانی ادامه پیدا می‌ کند و به دنبال آن سر درد و استفراغ هم رخ می دهد حتماً باید به پزشک مراجعه نمایید، البته تب بالا و هرگونه اسهال می‌ تواند نشانه‌ ای از مشکلات داخلی و گوارشی باشد که از علائم دل درد شدید در کودکان خواهد بود.

باید بدانید که اگر کودک شما رنگ پریدگی، بی حالی، استفراغ و یا ضعف شدید را تجربه می‌ کند و به همراه آن دل درد های شدید و مداوم دارد، بهتر است به پزشک مراجعه کرده تا متخصصان بتوانند با معاینه و انجام آزمایشات، آسیب های پیش آمده را تشخیص داده و درمان نمایند.

روش مناسب برای درمان دل درد کودکان

اگر احساس می کنید که کودک شما به هر دلیلی بر اثر مصرف غذاها و خوراکی های مختلف دچار دل درد میشود.

می توانید با چند راهکار ساده دل درد کودکان را تسکین داده و روند بهبود آن را سرعت بخشید.

در مرحله اول کودک شما در نتیجه بروز دل درد باید به طور کامل استراحت کند، قطعاً هنگام بروز بیماری‌ ها و آسیب‌ های جسمانی، استراحت و خواب کافی می تواند تاثیر بسیار زیادی بر روند بهبود داشته و این روند را سرعت می‌ بخشد.

اگر کودک شما به دل درد مبتلا میشود حتماً مایعات زیاد رادر رژیم غذایی او بگنجانید، بهتر است که به طور مداوم از آب جوشیده خنک و آبمیوه های طبیعی استفاده کنید.

اگر کودک میلی به مصرف غذا ندارد به هیچ عنوان او را مجبور به مصرف خوراکی ها و غذاهای مختلف نکنید، البته کودک مبتلا به دل درد به هیچ عنوان نباید گرسنه بماند و بهتر است خوراکی های ملایم مانند برنج پخته شده، موز و اینچنین خوراکی سالم و میوه هایی با طبع گرم را مصرف کند.

یکی از روش های مناسب برای درمان دل درد کودکان استفاده از کیسه آب گرم خواهد بود، البته حمام گرم هم به کودک کمک می کند، به شرط آن که برای مدت زمان طولانی در مواجهه با آب بسیار گرم قرار نگیرد.

دلیل اصلی دل درد در کودکان

تفاوت انواع دل درد در کودکان
تفاوت انواع دل درد در کودکان

یکی از آسیب‌ هایی که ممکن است کودکان در سنین مختلف تجربه کنند، درد در ناحیه شکم بوده که ممکن است بر اثر آسیب‌ ها و مشکلات مختلف به وجود آید. یکی از دلایل بروز دل درد کودکان وجود یبوست بوده که معمولاً دفع سخت مدفوع را به همراه می آورد.

بیشتر بخوانید  اضطراب جدایی در کودکان

اگر مدفوع به درستی و در زمان‌ های مناسب دفن نشود در روده باقی مانده و دردهای شکمی زیادی را برای کودکان به همراه خواهد داشت، که البته بهترین روش برای درمان یبوست مصرف مایعات، فیبر و سبزیجات خواهد بود.

گاها ممکن است بر اثر مصرف برخی خوراکی ها مانند حبوبات گازی در معده و روده ها قرار بگیرد که خروج آن برای کودک کمی دشوار بوده و در صورت عدم خروج گاز اضافه از روده نهایتاً منجر به دل درد کودکان خواهد شد.‌

از دیگر دلایل شایع دل درد کودکان می توان به مشکلاتی مانند گاستروانتریت اشاره کرد، این عارضه نوعی عفونت مربوط به روده خواهد بود که به آن آنفولانزای معده هم گفته میشود و در صورت بروز چنین مشکلی کودک ممکن است اسهال، استفراغ و تب را نیز تجربه کند.

بهتر است که برای درمان این عارضه حتماً به پزشک مراجعه کرده و توجه داشته باشید که خود درمانی نمی‌ تواند چنین عارضه‌ ای را بهبود بخشد.

از مشکلاتی که نهایتا منجر به دل درد کودکان میشود می‌ توان به تروما شکم، هرگونه زمین خوردن و ضربه های محکم به ناحیه شکم اشاره کرد، که باید برای بررسی بیشتر به مراکز درمانی مراجعه شود.

از طرف دیگر مسمومیت های غذایی و خوراکی هایی که می تواند باعث تحریک روده بشوند از دلایل بروز دل درد کودکان خواهند بود، البته برخی کودکان نسبت به مصرف لاکتوز کمی حساسیت دارند.

عفونت در مجاری ادراری و هرگونه فتق که می تواند مشکل در دیواره شکمی باشد همگی باعث ایجاد دل درد کودکان شده که باید برای بررسی بیشتر به پزشک مراجعه نمایید.

هر عاملی که باعث دل درد کودکان شود به راحتی قابل تحمل نبود و همیشه هم بر اثر نفخ و یا سردی بدن نخواهند بود، به همین دلیل باید هر چه سریع ‌تر اقدامات لازم را برای مراجعه به پزشک انجام دهید.

یکی از دلایل شایع برای بروز دل درد کودکان مشکلات آپاندیس خواهد بود، اگر متوجه شدید که درد در اطراف ناف کودک است یا به سمت راست شکم کشیده میشود و به همراه آن تب کم، تهوع و استفراغ محدودی را دارد ممکن است آپاندیس کودک شما با مشکل مواجه شده باشد، به هر حال آپاندیس یکی از دلایل شایع دل درد کودکان خواهد بود.

چه زمانی دل درد در کودکان خطرناک است؟

اغلب کودکان در دوره های مختلف دل درد را برای مدت کوتاه و یا به صورت پیوسته تجربه کرده و معمولا می تواند بر اثر مصرف غذاهای ناسالم و ابتلا به بیماری‌ های مختلف اتفاق بیفتد.

متخصصان تمامی دل دردها را ساده و قابل بهبود نمی دانند و معتقدند که در برخی از مواقع می‌ تواند نشانه‌ ای از یک آسیب بزرگ و جدی باشد.

اما سوال اصلی این است که در زمان بروز دل درد کودکان چه موقع باید به پزشک مراجعه کنند و آیا دل درد می‌ تواند تا حد جدی خطر آفرین باشد یا خیر.

پزشکان توصیه دارند که در زمان بروز دل درد اگر متوجه میشوید که کودک همزمان به تب بالا مبتلا شده و یا اسهال و استفراغ را بیش از ۲۴ ساعت تجربه می کند بهتر است حتما با یک پزشک در میان گذاشته تا بررسی‌ های تکمیلی انجام پذیرد.

معمولا پزشکان دل درد کودکان را مسئله ای ساده ندانسته و به محض بروز علائم مختلف در کنار دل درد با انجام آزمایشات و سایر روش‌ های تشخیصی سعی دارند تا هر چه دقیق تر از سلامت کودکان محافظت نمایند.

اگر هنگام دل‌ درد کودکان نتوانند دفع مدفوع درستی داشته باشند و یا درد در قفسه سینه، گردن و شانه اتفاق بیفتد باید بدانید که این عوارض اصلا نشانه خوبی نبوده و در صورت ادامه دار شدن سلامت کودک را به خطر می‌ اندازد.

بیشتر بخوانید  اسهال چیست؟

در کنار دل دردهای ناگهانی هرگونه سفت شدن شکم نیز می‌ تواند نشانه‌ ای از عارضه ای جدی باشد.

تب طولانی مدت و کاهش وزن نیز در کنار دل درد اصلا وضعیت مناسب و خوشایندی نخواهد بود و اغلب متخصصان علت دل درد با تمامی علائم ذکر شده را از طریق معاینات فیزیکی و حتی انجام آزمایشات تخصصی مشخص خواهند کرد.

در مواردی مصرف خوراکی های ناسالم و آلوده منجر به بروز دل درد در کودکان میشود اما برخی از انواع دل درد که ناشی از ابتلا به انگل و آسیب های جدی به اندام های داخلی می باشد قطعا خطرناک بوده و روند درمان دقیق‌ تری را نیاز دارد.

با این حال اگر به سلامت کودک خود اهمیت می دهید حتما در صورت بروز دل درد بیش از چندین ساعت و برای چند روز پیوسته باید با پزشک مشورت کرده تا متخصصان روش های تشخیصی و درمانی مناسب را پیش روی شما قرار دهند.

با این شرایط می توانید از سلامت کودک محافظت کرده و حتی اگر خطری سلامت آنها را تهدید کند خیلی سریع و به موقع می‌ توانید فرآیندهای کنترل را به انجام برسانید.

در این شرایط دیگر جای نگرانی نیست و می‌ توانید به درستی از سلامت کودک خود محافظت کنید.

به طور کلی درد در هر گروه سنی نشان دهنده این است که بیماری خاصی سلامت فرد را تهدید کرده و سیستم ایمنی بدن با مشکلات مختلف در حال مبارزه است.

اما مسئله بسیار مهمی که باید بدانید این است که بروز دل درد در کودکان بستگی به عوامل مختلف دارد و اگر برای مدت زمان طولانی ادامه پیدا کند و محل درد در قسمت خاصی باشد پزشکان روش های تخصصی تر را در پیش می‌ گیرند.

با این حال اگر دل درد در کنار تب اتفاق بیفتد قطعا وضعیت خوبی نبوده و کودک ممکن است آسیب های جدی تر را متحمل شود.

البته باید بدانید که گاها دل درد کودکان پس از پرخوری و یا مصرف غذاهای ناسالم اتفاق می افتد که نهایتا طی چند روز بهبود پیدا می کند.

اما درد شکم برای مدت طولانی به همراه تمامی موارد ذکر شده مسئله ای جدی بوده و نباید بی تفاوت از کنار آن گذر کرد.

در چنین شرایطی درمان‌ های خانگی هم چندان تاثیری نخواهد داشت و پزشکان توصیه دارند در این مواقع درمان‌ های دارویی در صورت تکمیل و فشرده انجام شود تا از عوارض آسیب ها و بیماری های بیشتر و خطرناک در جلوگیری نمایید.

راهکارهای موثر جهت درمان دل درد کودکان

دل درد در کودکان فرایندی نگران کننده و البته آزار دهنده می‌ باشد و والدین سعی دارند تا با روش‌ های موثر این درد را برای کودکان تسکین داده تا مبادا این عارضه آنها را اذیت کند.

دل درد بنا به دلایل مختلف اتفاق می‌ افتد اما استراحت کمک می‌ کند تا روند درمان سریع تر پیش رفته و دل دردهای شدید هرگز به سراغ کودکان نخواهد آمد.

همچنین می‌ توانید با یک کمپرس گرم درد کودکان را کمتر کرده و با ماساژ ناحیه شکم به خروج گازهای ناشی از سوء هاضمه کمک کنید.

مصرف مایعات بیشتر در زمان بروز انواع دل درد کمک می‌ کند تا این آسیب تسکین پیدا کرده و سریع تر بهبود یابد.

بهتر است که در این دوره مقادیر محدود آب را در دفعات بیشتر به کودکان داده و با انواع غذاهای مایع و سوپ گرم به تسکین درد آنها کمک کنید.

اگر متخصصان برای درمان دل درد کودکان دارویی را تجویز می‌ کنند بهتر است که در زمان بندی مناسب از داروی مشخص شده استفاده کرده و اجازه دهید که با اثرگذاری مطلوب آسیب پیش آمده درمان شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *