مدفوع خونی کودک

دلیل وجود خون در مدفوع کودکان

دلیل وجود خون در مدفوع کودکان

مدفوع خونی کودک
مدفوع خونی کودک

یکی از آسیب‌ هایی برخی از کودکان در گروه های سنی مختلف با آن مواجه میشوند، خون در مدفوع آنها می باشد. وجود خون در مدفوع همیشه با ترس و نگران همراه بوده و نوعی زنگ خطر بوده که باید بررسی شود.

یکی از دلایل وجود خون در مدفوع کودکان بروز یبوست های شدید بوده که نهایتاً منجر به شقاق و یا پارگی بخشی از مقعد خواهد شد.

در هر صورت جای نگرانی نداشته و با مصرف دارو و تغییر و اصلاح در رژیم غذایی می توان از بروز یبوست در کودکان جلوگیری نمود، تا همواره سلامت آنها حفظ شده و دیگر شاهد خون در مدفوع کودکان نخواهید بود.

از دیگر دلایل شایع مدفوع خونی کودک می توان به وجود ویروس ها، انگل‌ ها و عفونت های باکتریایی اشاره کرد.

اگر کودک به هر دلیلی عفونت های باکتریایی را تجربه کند ممکن است هنگام خروج مدفوع کمی خون در مدفوع کودک مشاهده شود، که اگر مورد بررسی قرار بگیرد و آزمایش مدفوع داده شود، متخصصان می توانند با دارو درمان عفونت ها و انگل ها را به طور کامل بهبود بخشیده و سلامت کودک را باز می‌ گردانند.

همچنین از دلایل وجود خون در مدفوع کودک می توان به بیماری‌ های التهابی روده اشاره کرد.

اگر روده کودکان با آسیب مواجه شود ممکن است در مدفوع خون مشاهده گردد، و علاوه بر آن اسهال خونی، مخاط در مدفوع، بی انرژی بودن کودکان و یا تیر کشیدن و درد در ناحیه شکم هم نشان دهنده عارضه در قسمت روده می باشد.

اگر در مدفوع کودک خون مشاهده شد می‌ تواند نشان‌ دهنده آسیب هایی باشد که در قسمت های مختلف از روده بروز پیدا کرده و باید حتماً درمان شود.

بیشتر بخوانید  اهمیت تغذیه کودکان

تغییرات بی خطر در مدفوع کودکان

مدفوع خونی کودک
مدفوع خونی کودک

متخصصان به والدین توصیه می‌ کنند که برای حفظ سلامت کودکان، هر گونه علائم غیر طبیعی را که مشاهده کردند به پزشک مراجعه کرده تا در صورت بروز هرگونه آسیب اقدامات لازم را برای درمان سریعا انجام دهند.

یکی از مشکلاتی که کودکان با آن مواجه میشوند وجود خون در مدفوع آنها بوده که برای والدین بسیار نگران کننده است و تصور می‌ کنند که مشکلات داخلی بسیار زیادی وجود دارد.

اما همیشه دیدن لکه های قرمز در مدفوع خطرناک نبوده و می‌ تواند ناشی از مصرف خوراکی های مختلف باشد.

به عنوان مثال اگر کودک شما در دوره ای از نوشیدنی های قرمز و انواع میوه ها مانند توت فرنگی و چغندر استفاده می کند، ممکن است رنگ مدفوع او قرمز به نظر برسد، البته مصرف بستنی ها و دیگر خوراکی های حاوی رنگ قرمز، آنتی‌ بیوتیک‌ ها، آموکسی سیلین و دیگر داروهای مشابه باعث تغییر رنگ مدفوع کودک شده و کمی قرمز به نظر می رسد.

اگر مدفوع تیره شود هم می‌ تواند نشان‌ دهنده بروز بیماری‌ های مختلف باشد، اما اگر کودکتان از داروهایی مانند قرص آهن و شیرین بیان استفاده می کند اصلا جای نگرانی نداشته و ارتباط مستقیمی با تغییر رنگ مدفوع دارند.

درمان مدفوع خونی کودک

مدفوع خونی کودک
مدفوع خونی کودک

به محض مشاهده خون در مدفوع کودک بهتر است که سریعاً به پزشک مراجعه کرده تا با انجام چکاپ ها و آزمایشات تخصصی نسبت به سلامت کودک اطمینان حاصل نمایید.

بروز یبوست در کودکان عاملی برای وجود خون در مدفوع خواهد بود که محققان و متخصصان به والدین توصیه می‌ کنند که ابتدا عامل بروز یبوست را برطرف سازند.

توجه داشته باشید که استفاده از فیبر زیاد، داشتن رژیم غذایی مناسب و در کنار آن مصرف مایعات بیشتر و تحرک کافی برای کودکان از بروز یبوست جلوگیری کرده و مشکلاتی مانند خون در مدفوع را تجربه نخواهند کرد.

بیشتر بخوانید  متخصص کودکان در پاکدشت

کودکانی که به یبوست مبتلا میشود راهکار مناسب برای خروج مدفوع را ندانسته و ممکن است با فشار بیش از حد باعث پارگی و زخم در ناحیه مقعد شوند، که البته مشکلات مختلف را برای آنها به همراه می‌ آورد.

اما باید بدانید که اگر کودک شما مستعد ابتلا به یبوست است، هرگز نباید اجازه دهید که مدفوع خود را برای مدت طولانی نگه دارد و باید طی چند ساعت حتما به او یادآوری کنید تا برای تخلیه مدفوع به سرویس بهداشتی مراجعه کند، البته استفاده از حمام آب گرم می تواند باعث درمان شقاق مقعدی شده و درد کودک را کمتر می کند.

اگر خون موجود در مدفوع به دلیل وجود هر گونه عفونت و انگل در ناحیه روده ها باشد، متخصصان داروهای ضد میکروب و آنتی بیوتیک را برای کودک تجویز کرده که باید حتما با آب فراوان مصرف شوند و با تکمیل دوره درمان کودک هرگز خون در مدفوع را مشاهده نخواهد کرد.

بهترین روش برای تشخیص مدفوع خونی کودک

زمانی که والدین به دلیل وجود خون در مدفوع کودک به مراکز درمانی مراجعه می‌ کنند، متخصصان سعی دارند چکاپ ها و آزمایشات مختلف را انجام داده تا متوجه شود که علت وجود مدفوع خونی چه خواهد بود.

برای تشخیص مدفوع خونی کودکان متخصصان ابتدا آزمایش خون را برای افراد در نظر گرفته تا تشخیص دهند که آیا مشکلی در جریان خون کودکان وجود دارد یا خیر.

در مرحله دوم استفاده از سونوگرافی شکمی می تواند سلامت و وضعیت روده ها را مشخص کرده و در موارد حادتر آندوسکوپی و کولونوسکوپی نیز کاربرد خواهد داشت.

در مراحل ابتدایی متخصصان طی چند روز متوالی نمونه ای از مدفوع کودک را مورد آزمایش قرار داده تا تشخیص دهند که علت این عارضه چه می باشد.

اما اگر متوجه شوند که مدفوع کودک مشکلی ندارد پس به دیگر روش ها مانند سی تی اسکن روی آورد و با عکس برداری از ناحیه شکمی و انجام آزمایش خون سعی بر تشخیص درست و سریع این عارضه خواهند داشت.

بیشتر بخوانید  دیابت در کودکان

مدفوع خونی خطرناک

مدفوع خونی کودک
مدفوع خونی کودک

در اکثر مواقع زمانی که خون در مدفوع کودک دیده میشود جای نگرانی نداشته و معمولاً در کودکان نوپا می‌ تواند ناشی از بروز آسیب های مقعدی باشد، که بر اثر بروز یبوست اتفاق می‌ افتد.

اما اگر مشاهده کردید که خون موجود در مدفوع کودک برای مدت زمان طولانی وجود دارد و باعث تغییر رنگ مدفوع کودک شده است و به دنبال آن توانایی جسمانی کودک از بین می رود، باید سریعاً به پزشک مراجعه نمایید.

بسیاری از دلایلی که موجب بروز خون در مدفوع کودک میشود با دارو درمانی و مراقبت های خانگی قابل بهبود خواهند بود.

اگر این خونریزی به دلیل مشکلات جدی و حاد در ناحیه روده باشد متخصصان مجبور میشوند که به واسطه کولونوسکوپی عمل های جراحی مختلف را انجام دهند.

در برخی مواقع متخصصان می توانند بخش مربوط به خونریزی را سوزانده و مانع از ادامه خونریزی شوند که کودک در چنین شرایطی سلامت خود را به دست آورده و آسیب های  جانبی را متحمل نخواهد شد.

نکته ای که همواره باید به آن توجه کنید، این است که هر گونه تغییر در مدفوع کودکان می‌ تواند نشانه‌ ای از اختلالات داخلی باشد.

به همین دلیل است که پزشکان همواره توصیه دارند که شرایط جسمانی کودک و فعالیت های روزانه آنها را به طور دقیق مورد بررسی قرار داده تا در صورت بروز هرگونه آسیب و عارضه بتوانید از شدت گرفتن آن جلوگیری نمایید.

در هر صورت وجود خون در مدفوع کاملاً غیر معمول بوده و نباید ساده از کنار آن گذر کنید، اگر متوجه شدید که مقدار بسیار کم و هرچند ناچیز خون در مدفوع کودکان وجود دارد و به تازگی خوراکی های رنگ دار استفاده نکرده اند، حتما به پزشک مراجعه کرده و نظر متخصصان را در این زمینه جویا شوید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *