شایع ترین بیماری عفونی در کودکان

شایع ترین بیماری عفونی در کودکان

شایع ترین بیماری عفونی در کودکان

شایع ترین بیماری عفونی در کودکان
شایع ترین بیماری عفونی در کودکان

همواره باید بدانید که همه افراد در گروه‌ های سنی مختلف ممکن است در معرض آسیب ها و بیماری های مختلف قرار گرفته که منشاء بسیاری از آنها از عفونت‌ های ویروسی خواهند بود.

کودکان ممکن است آموزش‌ های کامل و توانایی درستی برای رعایت بهداشت فردی نداشته و بیش از دیگر افراد ممکن است مبتلا به بیماری های عفونی شوند.

از شایع ترین بیماری های عفونی در کودکان می توان به برونشیت، عفونت دستگاه ادراری، سینوزیت، ذات ریه، عفونت های پوستی و غیره اشاره کرد، که معمولاً در صورت درمان هیچ گونه خطری برای سلامتی کودک ندارد.

برخی از بیماری های عفونی به واسطه واکسن قابل کنترل هستند و باید در زمان بندی های مشخص شده این واکسن‌ ها را تزریق کنید، اما بسیاری از دیگر انواع بیماری های عفونی در کودکان به واسطه مصرف دوزهای مختلف آنتی بیوتیک قابل درمان خواهند بود.

توجه داشته باشید که برخی بیماری‌ های عفونی بسیار ساده هستند و ممکن است در طول سال چندین بار کودکان آنها را تجربه کند.

از دیگر بیماری های شایع عفونی در بین کودکان می توان به سرماخوردگی و آنفولانزا اشاره کرد که می تواند علائمی مانند سرفه، سردرد، تب و گلو درد را به همراه آورد و معمولا بین ۱۰ روز الی دو هفته زمان می برد که بیمار بهبود کامل پیدا کند.

البته برای بهبودی بیماری عفونی باید به پزشک مراجعه کرده تا داروهای مناسب برای کودک تجویز شود، با این شرایط عفونت سریعاً از بدن کودک پاکسازی میشود، اما این نوع درمان موقت خواهد بود و اگر کودک مجدداً در برابر عفونت قرار بگیرد، ممکن است به آن مبتلا شود.

نکته مهمی که در مورد بیماری عفونی کودکان باید بدانید این است که همه اندام های داخلی و خارجی بدن ممکن است در معرض و مواجهه با عفونت قرار بگیرند که البته بسیاری از آنها قابل درمان خواهند بود‌.

بهتر است که به محض مشاهده علائم اولیه عفونت که معمولا با تب آغاز میشود به پزشک مراجعه کرده و اقدامات لازم را برای درمان انجام دهید.

درمان بیماری های عفونی کودکان

شایع ترین بیماری عفونی در کودکان
شایع ترین بیماری عفونی در کودکان

مسئله بسیار مهمی که همه کودکان ممکن است در طول زندگی چندین بار با آن مواجه شوند، بیماری ها و آسیب هایی هستند که به صورت عفونی شناخته شده و روش‌ های درمانی مختلفی را برای آنها در نظر خواهند گرفت.

به محض آنکه کودک علائم اولیه بیماری را بروز می‌ دهد، بهتر است به پزشک مراجعه کرده تا آزمایشات و معاینات لازم انجام شود و متخصصان تشخیص دهند که کدام عضو بدن دچار عفونت شده و با مصرف چند نوع دارو و قرص بهبود پیدا می‌ کند.

اگر کودک شما از درد گلو شکایت می کند می توانید به وجود عفونت در ناحیه گلو اشاره کرده که البته با مصرف آنتی بیوتیک نهایتاً تا ۱۰ روز بهبود پیدا می‌ کند، البته کودکان در سنین پایین ممکن است با مشکلاتی مانند عفونت گوش و عفونت مجاری ادراری مواجه شوند.

عفونت گوش معمولا درد زیادی در گوش ایجاد کرده که باید با مصرف دارو بهبود پیدا کند. عفونت مجاری ادراری می تواند برای کودکان آسیب‌ های بیشتری به همراه آورد.

بیشتر بخوانید  نحوه از شیر گرفتن نوزادان

کودک هنگام دفع ادرار سوزش و درد بسیار زیادی را تجربه کرده که می تواند باعث بی قراری و ناآرامی کودک شود، که البته دردهای شکمی و یا درد پهلو از عوارض شایع عفونت خواهد بود.

بهتر است که به محض بروز چنین اتفاقاتی طبق نظر متخصصان آزمایش ادرار را انجام داده تا از وجود عفونت در مجاری ادراری مطمئن شوید، البته عفونت‌ ها تنها داخلی نبوده و سایر اندام های خارجی مانند پوست را درگیر خواهند کرد.

عفونت بر روی پوست می تواند با خارش و حساسیت و التهاب های شدید نمایان شود که به راحتی قابل درمان است، به شرط آن که سریعاً به این عفونت رسیدگی شود.

معمولاً عفونت به صورت درد، التهاب و تب بروز پیدا می‌ کند، البته اگر سیستم ایمنی بدن قوی باشد کودکان معمولا در مواجهه با عفونت با تب علائم خود را آغاز می‌ کنند، که اولین قدم سیستم ایمنی بدن برای دفاع در برابر بیماری‌ ها و عفونت‌ ها خواهد بود.

تا حدی تب کاملاً طبیعی می باشد اما در صورت افزایش درجه حرارت بدن بهتر است که سریعاً به پزشک مراجعه نمایید تا در کنار دفاع بدن از سلامتی، آنتی بیوتیک ها نیز وارد عمل شده و از افزایش دمای بدن کودک جلوگیری نمایند.

انواع سرماخوردگی و آنفولانزا در کودکان

انواع سرماخوردگی و آنفولانزا در کودکان
انواع سرماخوردگی و آنفولانزا در کودکان

یکی از بیماری‌ های شایع که عموم افراد در سنین مختلف با سردتر شدن هوا تجربه می‌ کنند سرماخوردگی یا آنفولانزا است.

اما زمانی که علائم اولیه در بدن پدیدار میشود افراد نمی‌ توانند تشخیص درستی در اینباره داشته باشند و متوجه نمیشوند که سرماخوردگی اتفاق افتاده یا آنفولانزا.

در این مطلب تفاوت این دو بیماری را برایتان بازگو خواهیم کرد تا با آگاهی بیشتر در این خصوص بتوانید ضمن ایجاد علائم بیماری از سلامت خود مراقبت کنید.

به یاد داشته باشید که معمولاً سرماخوردگی با گرفتگی و درد گلو آغاز میشود و عموماً این عارضه با مراقبت‌ های خانگی یا مصرف دارو نهایتاً طی یک الی دو روز برطرف میشود، اما پس از طی کردن این دوره در روزهای چهارم و پنجم بیماری علائمی مانند گرفتگی بینی، آبریزش بینی و حتی سرفه پدیدار می‌‌گردد، افراد بزرگسال کمتر از کودکان در چنین مرحله افزایش دمای بدن را تجربه می‌ کنند اما عموماً کودکان تب خفیف را تجربه کرده و احتمال افزایش دمای بدن وجود دارد.

اگر سرماخوردگی بر اثر ابتلا به ویروس یا باکتری اتفاق افتاده باشد ترشحات بینی کمی آبکی تر شده و به مرور زمان غلیظ و تیره‌ تر میشود، تغییرات ایجاد شده در مخاط بینی هنگام بیماری امری کاملاً طبیعی است و گاها به معنی وجود عفونت‌ های باکتریایی یا عفونت سینوس خواهد بود.

به طور معمول سرماخوردگی حدوداً یک هفته ادامه پیدا می‌ کند و در سه روز ابتدای بیماری ممکن است قابل سرایت به دیگر افراد باشد، در این دوره بهتر است که مدت زمان بیشتری را استراحت کرده و با مصرف انواع آنتی بیوتیک آسیب‌ های همچون عفونت باکتریایی را برطرف نمایید.

اما اگر بخواهیم در مورد آنفولانزا صحبت کنیم عموماً علائم، نشانه‌ ها و عوارض پیش آمده از این بیماری شدیدتر از سرماخوردگی خواهد بود و شامل حالاتی همچون گلودرد، تب، سردرد و دردهای عضلانی و سرفه‌ های شدید میشود و عموماً گرفتگی بینی و اسهال و استفراغ کاملاً شایع است.

با طی کردن دوره بیماری در هفته اول متوجه بهبود شرایط میشوید اما معمولاً اثرات این بیماری تا چند هفته در بدن باقی می‌ ماند.

افراد بزرگسالی که با آنفولانزا مواجه میشوند احتمال ذات الریه را داشته و ممکن است افرادی که به بیماری قلبی و ریوی مبتلا هستند ضمن ابتلا به آنفولانزا مشکلاتی همچون تنگی نفس شدید را تجربه کنند.

بیشتر بخوانید  متخصص کودکان در پاکدشت

انواع بیماری‌ های سرماخوردگی و آنفولانزا عموماً از طریق مجاری هوایی، مخاط بینی، چشم و دهان به بدن انتقال پیدا می‌ کنند این ویروس‌ ها کاملاً فعال هستند و از تماس فرد آلوده به فرد سالم به راحتی منتقل میشوند.

واکسن ها در برابر بیماری های عفونی چقدر موثرند؟

یک روش ساده و البته ایمن برای محافظت بدن در برابر بیماری‌ ها واکسیناسیون است، زمانی که تزریق واکسن انجام میشود بدن از مکانیسم دفاعی برای مقاومت در برابر عفونت وارده استفاده کرده و تقویت سیستم ایمنی باعث میشود تا در مواجهه مجدد با این ویروس بدن از طریق پادتنی که ذخیره دارد عملکرد بهتری داشته و بیماری را دفع می‌ کند.

واکسیناسیون به منظور عملکرد بهتر سیستم ایمنی تزریق میشود، به یاد داشته باشید که واکسن‌ ها عموماً حاوی گونه‌ های مرده و یا ضعیف شده انواع عفونت‌ های میکروبی هستند و اگر به بدن تزریق شوند با ترشح پادتن بدن در مواجهه مجدد با این آلودگی‌ ها ایمن خواهد بود.

دانستن این نکته خالی از لطف نیست که سیستم ایمنی بدن به گونه‌ ای طراحی شده که عوامل بیماری زا را به خاطر می‌ سپارد و زمانی که بدن دو بار در معرض یک نوع آلودگی قرار می‌ گیرد می‌ تواند عملکرد بسیار دقیق و کوبنده در جهت نابودی آلودگی مربوطه داشته باشد.

به طور کلی واکسیناسیون انجام میشود تا بدن در برابر بیماری‌ های عفونی مقاوم شود، زمانی که یک بار واکسن را تزریق می‌ کنید بدن برای همیشه در برابر آلودگی مربوطه کاملاً ایمن خواهد بود و حتی اگر به عفونت‌ ها و بیماری‌ های مختلف مبتلا شوید از آنجایی که واکسیناسیون در گذشته انجام شده حالات بیماری را بسیار خفیف و جزئی تجربه خواهید کرد و به هیچ عنوان خطرات و عوارض وسیع‌ تر آن را تجربه نمی‌ کنید.

با تمام این تفاسیر متخصصانی که در زمینه‌ های مختلف فعالیت دارند واکسیناسیون را یک امر الزامی برای تمامی افراد می‌ دانند و اهمیت آن را برای کودکان به طور دائم به والدین گوشزد خواهند کرد.

مهم است که والدین در زمان مناسب برای تزریق واکسن اقدام کرده تا بدن کودکان را در مواجهه با بیماری‌ های عفونی ایمن سازند.

بیماری های عفونی که منجر به گوش درد کودک می شود

بیماری های عفونی که منجر به گوش درد کودک می شود
بیماری های عفونی که منجر به گوش درد کودک می شود

برخی از بیماری‌ ها با علائمی همچون درد گوش ظهور پیدا می‌ کنند و مهم است بدانید که عموماً عفونت در بخش‌ های مختلف بدن می‌ تواند به درد گوش ختم شود.

بیماری‌ های عفونی یکی از مهمترین دلایل ایجاد درد گوش هستند و علاوه بر دردی که در گوش اتفاق می‌ افتد مشکلاتی همچون سوزش گلو، تب و حتی قرمزی و تورم در اطراف گوش مشاهده خواهد شد.

افرادی که با عفونت گوش مواجه هستند علاوه بر درد مشکلات همچون وزوز گوش، ترشحات عفونی و حتی کاهش میزان شنوایی را تجربه کرده و به مرور زمان شاهد خون مردگی در ناحیه گوش خواهند بود.

به یاد داشته باشید که این حالات عموماً بر اثر التهابات و عفونت‌ های شدید اتفاق می‌ افتد و مهم است که ریشه بیماری هر چه سریع تر پیدا شود، حتماً شما هم کودکانی را دیده‌ اید که پس از ابتلا به بیماری‌ های عفونی از درد گوش رنج برده و باعث بی‌ قراری و ناآرامی آنها میشود، زمانی که عفونت به گوش میانی می‌ رسد درد بسیار زیادی را در این محدوده تجربه کرده و در کنار احساس گرفتگی بینی دردی پیوسته را در گوش متحمل میشوند، این عفونت ممکن است در هر بخش گوش اتفاق بیفتد و تاثیر زیادی بر شنوایی افراد به ویژه کودکان دارد.

بیشتر بخوانید  معاینات دوره ای کودکان چیست؟

مهم است بدانید که درد گوش آنقدر زیاد است که در محدوده مختلف صورت حس میشود و به گونه‌ ای است که افراد کاملا بی قرار شده و تا زمانی که درمان‌ های فشرده و تخصصی انجام نشود این نوع دردها تسکین پیدا نخواهد کرد.

به طور کلی سرماخوردگی یا آنفولانزا یکی از مهمترین دلایل درد گوش در کودکان است، عفونت‌ های ناشی از سرماخوردگی اگر سریع‌ تر از بدن خارج نشوند و بهبود پیدا نکنند به مرور زمان بخش‌ های وسیع‌ تری همچون گلو و گوش را درگیر کرده و مشکلات بسیار شدید پدیدار میشود.

علائم شایع بیماری عفونی در کودکان

شایع ترین بیماری عفونی در کودکان
شایع ترین بیماری عفونی در کودکان

بسیاری از متخصصان به همه افراد به ویژه والدین توصیه می‌ کنند که حتماً اطلاعات جامع و کاملی را در مورد علائم بیماری های مختلف کسب کنند تا در صورت بروز علائم اولیه برای درمان آسیب به پزشک مراجعه نمایند.

بیماری های عفونی اگر به موقع تشخیص داده شوند، قابل درمان بوده و در صورت کهنگی عفونت، در بدن می‌ تواند آسیب‌ های جبران‌ ناپذیری را برای سلامت فرد به همراه آورد.

عفونت می‌ تواند از یک قسمت بدن به سایر اندام ها حرکت کرده و مشکلات و آسیب های گوناگون را به وجود آورد، پس بهتر است که علائم اولیه عفونت در کودکان را شناخته تا بتوانید اقدامات لازم برای درمان بیماری های عفونی کودکان را انجام دهید.

از دیگر نشانه شایع وجود عفونت در بدن می توان به تب اشاره کرد.

اگر سیستم ایمنی بدن کودکان کاملاً قوی باشد، در مواجهه با انواع عفونت به راحتی مبارزه را آغاز کرده و تب با درجه حرارت های مختلف رخ می دهد.

کودکان در مواجهه با عفونت کمی بیقرار میشوند و ممکن است گریه های مداوم و ضعف را نیز به همراه داشته باشند، این کودکان به راحتی نمی توانند نفس بکشند و دچار رنگ پریدگی خواهند شد.

توجه داشته باشید که اگر اکسیژن خون کودکان افت کند، خطرات زیادی را برای سلامت مغز به همراه می‌ آورد.

کودکان مبتلا به عفونت معمولا آشفته بوده و خوابی بی قرار و نا آرام را تجربه می‌ کنند که ممکن است اسهال و استفراغ را به همراه عفونت تجربه کنند، این کودکان از خوردن غذا خودداری خواهند کرد.

عفونت در صورت ادامه دار شدن می تواند باعث بی حالی کودک، ضعف های شدید جسمانی و نهایتا منجر به کاهش وزن محسوس خواهد شد.

بهتر است که به محض مشاهده علائم اولیه سریعاً به پزشک مراجعه کرده و اقدامات لازم را انجام دهید.

اگر کودک زیر پنج سال در خانه دارید از دستگاه های تب سنج استفاده کرده و به محض مشاهده علائم اولیه و افزایش دمای بدن کودک، درجه حرارت را سنجیده و اگر تب کودک افزایش پیدا کرد حتما به پزشک مراجعه نمایید.

نکات مهم در مورد بیماری عفونی کودکان

بسیاری از افراد تصور می‌ کنند که در زمان مواجهه بدن کودک با عفونت، علائمی مانند درد، تب و بیقراری بروز پیدا می کند، اما توجه داشته باشید که با توجه به درگیری سایر اندام ها به عفونت، کودک علائم مختلفی را بروز می‌ دهد که حتماً باید در صورت مشاهده هر کدام از آنها به پزشک مراجعه نمایید.

عفونت در شمار بیماری هایی قرار دارد که اگر به سرعت درمان شود به طور کامل بهبود پیدا کرده و مشکلات جانبی را به همراه نخواهد داشت، اما هرگز سعی نکنید که چنین عفونت هایی را در منزل و به صورت خود درمانی بهبود ببخشید، زیرا اگر عفونت در بدن باقی بماند و در بدن کودکان کهنه شود می‌ تواند آسیب‌ های زیادی را به همراه آورد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *